Etichete

Unuia îi lipsește un ochi.

Pe trei scaune stau trei țigănci cu fuste colorate care mănâncă semințe și scuipă cojile pe jos.

Alături e o femeie care are un defect la nas ce te face sa te uiți fix acolo.

Mai în spate un domn crede ca microfonul și difuzorul telefonului se găsesc în același loc pentru că de fiecare dată când vrea să vorbească la telefon îl ia de la ureche și îl pune cu difuzorul la gură.

Vatmanul e beat (se simte miros de alcool venind din cabina lui) și tocmai a urcat un vânzător ambulant…

Punem etichete sa ne fie ușor sau să ne amuzăm? Mai rău e ca ceilalți știu că i-am etichetat și totuși nu zic nimic chiar dacă sunt deranjați. Poate pentru că toți facem asta indiferent de eticheta ce o purtăm. Mai rău e ca de fapt suntem cu toții oameni, suntem egali și după atâtea mii de ani de trăit pe aceeași planetă nu părem a da vreun semn că am înțeles.

E trist.

E trist ca îi consideram pe alții inferiori. De ce ar fi așa? Pentru că nu au avut norocul sa se nască într-un mediu mai bun? Poate ar trebui să ne implicăm mai mult. Poate ar trebui să le arătam mai multă înțelegere. Poate ar trebui să îi învățam pentru ce sunt bune regulile. Da, ar fi greu! Dar în final cred că ar merita efortul. Dar noi nu încercam să găsim soluții, cu atât mai puțin să ne implicăm în a pune în aplicare unele deja găsite. Ne plângem că nu avem timp, întotdeauna găsim altceva mai bun de făcut. Dar pentru ce muncim? Pentru copiii noștri ar zice unii; pentru un concediu într-o destinație exotica ar spune alții; pentru mâncare, pentru casă, rate, haine și așa mai departe… Dar pentru societate? Cine muncește pentru societate? Vrem cu toții să trăim într-o lume mai bună dar ce facem noi în privința asta? Ce faci tu în privința asta? În general nimic. De ce? Ai ridicat din umeri ? și atunci de ce ne plângem pentru că exista oamenii pentru care inventam etichete? Să le explicam POLITICOS de ce nu trebuie să arunce cojile pe jos.

Poate ar trebui să ne implicam în a pune mini-coșuri de gunoi în mijloacele transport în comun… sau să învățăm un adult să citească (sunt destui, crede-mă!)

Etichete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *